tiistai 30. syyskuuta 2014

Viininkorjuuta Kaarron puutarhassa (video)



Tämän vuoden viinisato on meillä parempi kuin koskaan ennen.
Viime viikonvaihteessa päästiin korjaamaan Zilgaa, Valiantia ja Nordicaa.
Muut lajit eivät ole vielä ihan kypsiä.

Rypäleitä saatiin perheen voimin kerätyksi
viisi pyykkikorillista eli yli 60 kiloa.
Näitä ei ruveta puristamaan käsivpoimin omalla puristimella,
vaan ne viedään mehuasemalle.

Weinleseä eli viininkorjuuta kuuluu myös juhlia hyvän ruoan merkeissä.
Meillä se oli loimulohi, joka kypsyi nuotiossa keruun aikana.
Juomana tuoretta mehua maistiaisiksi
ja tietenkin omaa erinomaista omenamehua. 

Kuvakavalkadin lisäksi voit katsella korjuusta elävää kuvaa klikkammalla














Valiant

Zilga

Nordica

Lämpimät yrttisämpylät välipaloina panivat vauhtia korjuuseen.

Loimulohi kärisee

Työn päälle maistui herkullinen lohi

Jälkiruoaksi kahvin kanssa omena-päärynä-puolukkapiiras

Unkarilaisten viinien kypsymistää odotellaan vielä



lauantai 20. syyskuuta 2014

Rypäleiden kypsyessä (video)



Tästä vuodesta näyttää tulevan hyvä viinivuosi.
Zilgat ja Supagat ovat jo kypsiä,
Valiant ja Nordica ja Beta melkein kypsät.
Unkarista ja Käpylästä saaduista pistokkaista kasvatettujen köynnösten 
terttujen kypsymistä saa vielä odotella.

klikkaamalla pääset kierrokselle viiniköynnösten alle.



Zilga

Valiant

Unkarista saadusta pistokkaasta kasvatetun köynnöksen rypäleet ovat vielä puolikypsiä.



torstai 18. syyskuuta 2014

Iltapala Seurasaaressa



Kesän viimeiset hetket ovat käsillä.
Eilen illalla lähdimme vielä eväiden kanssa Seurasaareen.
Kävelimme saaren läpi hämärtyvässä illassa.
Aivan eteläisimmillä kallioilla löysimme mainion paikan.
Levitimme inkkarifiltin ja kaivoimme repusta herkut esille.
Aurinko oli juuri laskemassa.

Monet muutkin olivat lähteneet iltakävelylle.
Turisteja oli huomattavasti vähemmän kuin kesällä.
Hölkkääjiä riitti välillä jonoksi asti.
Onhan Seurasaari aivan mainio ulkoilupaikka: 
hyväkuntoisia teitä, kauniita näkymiä ja luonnon rauhaa.

Rupesin kokeilemaan ihmisten reaktioita 
tervehtimällä muutamia vastaantulijoita.
Jotkut vastasivat tervehdykseen iloisesti
ja jäivät jopa hetkeksi rupattelemaan kauniista säästä.
Yleisin reaktio oli kuitenkin hölmistys 
(mitä toi ämmä oikein meinaa...).

On tämä metsäläisten maa.
Esimerkiksi Ranskassa tai jopa Saksassa ei voisi kuvitellakaan, 
että joku kulkisi ruokailevien ihmisten ohi 
toivottamatta Bon appétit! ta Guten Appetit!